Ksa heeft reclamebeleid van legale aanbieders gecontroleerd.

KSA onderzoekt 22 affiliates

De afgelopen maanden heeft de Kansspelautoriteit het reclamebeleid van alle legale aanbieders gecontroleerd. Drie aanbieders hebben een officiële waarschuwing gehad. Tijdens deze controle ging de aandacht vooral naar het beschermen van kwetsbare jongeren.

Bijna alle aanbieders kwamen slecht uit deze controle: slechts bij één aanbieder kon de Ksa zich beperken tot een aanbeveling. De drie aanbieders met een officiële waarschuwing wilde reclame maken op bijvoorbeeld de website van de Donald Duck, het YouTube kanaal TeenTok en een andere aanbieder wilde reclame maken rondom het programma Marble Mania.

Welke aanbieders dit zijn is niet bekend gemaakt. Ze hebben een officiële waarschuwing gehad en moeten hun beleid per direct aanpassen om handhaving te voorkomen. Bij zeven andere aanbieders worden minder ernstige afwijkingen van de wet geconstateerd: zij moeten hun beleid ook aanpassen.

Handhaven bij reclames.

De Ksa schrijft op haar site dat boetes niet worden uitgesloten als overtredingen worden geconstateerd. De Ksa zal de reclames van de aanbieders in de gaten houden en waar nodig handhavend optreden.

De wet stelt strenge eisen aan het beschermen van kwetsbare groepen zoals probleemspelers, minderjarigen en jongvolwassen. Zij zijn extra gevoelig voor gokverslaving en met de legalisering van online gokken is de kans hierop alleen maar groter zo vindt het Trimbos Instituut bijvoorbeeld.

Gokportaal is het hoofd-admin account van NOGP.net. Ook worden er via dit account casino-gerelateerde teksten geplaatst.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lost Password

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x