Nieuwe gokslogan: Speel bewust 18+ verdwijnt.

Voorkom Spijt Stop Op Tijd gokslogan

De Nederlandse kansspelbranche krijgt een nieuwe gokslogan. Als het aan de h NOGA, VAN Kansspelen en VNLOK ligt. De slogan ‘Speel Bewust 18+’ zal verdwijnen en vervangen worden door ‘Voorkom spijt, Stop op tijd 18+’.

De nieuwe slogan is in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid onder leiding van het Trimbos instituut verzonnen. De aanleiding hiervoor is de nieuwe wet Kansspelen op afstand.

De kansspelbranche heeft zelf ook onderzoek laten doen naar een effectievere en stevige slogan. Uit dit onderzoek kwam ‘Beperk je inleg, ken je grens 18+’ als meest geschikt naar voren. Helaas kon dit niet op een gezamenlijke steun van de verslavingszorg rekenen.

In dit zelfde onderzoek werden ook de vijf slogans van het Trimbos instituut beoordeeld. Hieruit kwam de nieuwe slogan ‘Voorkom spijt, Stop op tijd 18+ ‘. De slogan zal bij elke reclame-uiting voor (online) kansspelen goed zichtbaar moeten zijn.

De slogan is nog niet goedgekeurd door de Minister van Rechtsbescherming maar de VNLOK, NOGA en VAN Kansspelen roepen de minister om snel een besluit te nemen. Het Trimbos instituut zal binnenkort haar rapport met haar bevindingen presenteren.

Gokportaal is het hoofd-admin account van NOGP.net. Ook worden er via dit account casino-gerelateerde teksten geplaatst.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lost Password

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x