Unibet gaat toch offline voor Nederlandse spelers.

Unibet logo

Toen wij het nieuwsbericht ‘Bij deze 10 Nederlandse goksites kunt u vanaf 1 oktober 2021 legaal online gokken‘ publiceerde, gaven wij aan dat Unibet Nederlandse spelers gewoon bleef bedienen. Kindred, het moederbedrijf van Unibet heeft gisteren net voor middernacht toch in een persbericht laten weten toch tijdelijk de Nederlandse markt te verlaten.

Vergunning

Kindred wilt in de toekomst wel een vergunningaanvraag doen maar zit nog met een afkoelperiode. In 2019 heeft Unibet een boete gekregen van €470.000 vanwege het overtreden van de kansspelwetgeving. Ze boden namelijk de betaalmethode iDeal aan waardoor de Kansspelautoriteit vond dat ze zich actief bezig hielden op de Nederlandse markt en dat is zonder vergunning verboden. Hierdoor kan Kindred pas op z’n vroegst een vergunning krijgen in April 2022.

“De opening van de online gokmarkt in Nederland is een zeer positieve stap voor alle betrokkenen. We kijken ernaar uit om in 2022 onze Nederlandse licentie te ontvangen en daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving als gewaardeerde expert in het realiseren van een duurzame gokmarkt”, zegt Henrik Tjärnström, CEO Kindred Group.

“We hebben altijd een veilige gokomgeving centraal gesteld in onze strategie en bedrijfsvoering en voldoen nu al zoveel mogelijk aan alle Nederlandse vergunningseisen. We blijven ons volledig inzetten voor consumentenbescherming, het voorkomen van verslaving en het bestrijden van fraude en misdaad. Een belangrijk onderdeel hiervan is onze ambitie om in 2023 nul procent inkomsten uit schadelijk gokken te hebben”

Henrik Tjarnström, CEO Kindred Group

Kindred is zich aan het voorbereiden.

Omdat Kindred nog de wettelijke termijn moet naleven voordat zij een Nederlandse vergunning kunnen aanvragen kan het pas in Q4 van 2021 een aanvraag indienen. Kindred is volop bezig met de voorbereidingen voor de vergunningsaanvraag. Alle vereiste audits zijn met succes afgerond. Naast Kindred verdwijnen ook grote bedrijven als Betsson, Pokerstars, Casumo, William Hill, Leovegas, LuckyDays en nog tientallen andere.

Gokportaal is het hoofd-admin account van NOGP.net. Ook worden er via dit account casino-gerelateerde teksten geplaatst.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lost Password

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x