Gokwebsite Youtuber NepentheZ krijgt boete van half miljoen euro.

NephenteZ - FutGalaxy boete Kansspelautoriteit

Futgalaxy.nl en nl.futgamer.com van Virtual Coin Gaming N.V. hebben een boete gekregen van €500.000 en een betrokken privépersoon kreeg €100.000 boete. De boete is zo hoog omdat er naast illegale online kansspelen ook minderjarige konden spelen.

Meldingen over Futgalaxy.nl

Futgalaxy kwam aan het licht toen de Kansspelautoriteit twee meldingen van ouders kregen. De ouders melden dat hun kinderen spelen of gespeeld hebben bij Futgalaxy.nl. Bij één melding werd medegedeeld dat het kind minderjarig was en het ongewenst is dat hij in aanmerking kwam met online gokken. Bij een andere melding kreeg de KSA te horen dat het heel moeilijk is om uit te schrijven, er niet gecontroleerd werd op leeftijd en de site in het Nederlands was. Ook stond er in de voorwaarden dat Futgalaxy na zes maanden €20 per maand in rekening mag brengen.

Youtuber NepentheZ was eigenaar.

De eigenaar van Futgalaxy en daarna Futgamer is de Youtuber NepentheZ. De Youtuber heeft bijna 2 miljoen abonnees en heeft al eerder een boete van £91.000 gekregen van Fifa. De UK Gambling Commission beschrijft het als één van de ernstigste zaken die ze ooit hebben behandeld. Of NepentheZ ook de boete van €100.000 van de Kansspelautoriteit heeft gekregen is niet bekend. Ook vervalste de Youtuber zijn overwinningen om de site aantrekkelijker te maken.

Hogere boete.

Futgalaxy.nl heeft een flink hogere boete gekregen dan de boetes die de KSA in het verleden heeft gegeven en dit heeft verschillende redenen. Uit onderzoek van de KSA is gebleken dat alle stortingen eerst vijf of tien keer gespeeld moesten worden voordat een uitbetaling mogelijk was. Futgalaxy heeft tevens geen maatregelen genomen om te voorkomen dat minderjarige en jongvolwassen konden deelnemen. In de voorwaarden stond tevens dat wanneer een account met echt geld zes maanden inactief was, er €20 per maand in rekening werd gebracht. Ook was storten met iDeal mogelijk.  Ook gebruikte de website een NL extensie en was de site in het Nederlands. Het is de eerste keer dat een privépersoon ook een boete krijgt vanwege betrokkenheid bij het aanbieden van online kansspelen.

Aanbieden online kansspelen verboden in Nederland.

Online kansspelen en het aanbieden daarvan is verboden in Nederland. Op 1 april 2021 gaat de nieuwe Wet op Kansspelen van kracht. Onder strikte voorwaarden is het vanaf dat moment mogelijk om een vergunning te krijgen voor het aanbieden van kansspelen op internet. Met de huidige wet is dat niet mogelijk. Ook is er dan toezicht mogelijk waardoor spelers beter beschermd zijn.

Gokportaal is het hoofd-admin account van NOGP.net. Ook worden er via dit account casino-gerelateerde teksten geplaatst.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lost Password

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x