Wat zijn diploterijen en is het illegaal?

Facebook Diploterijen

Dippen is vooral bekend op Facebook. Diploterijen vinden meestal plaats in besloten groepen. Veel mensen zullen dit opkomende fenomeen niet kennen maar waarom waarschuwt de Kansspelautoriteit dan voor deze diploterijen? Laten we beginnen bij het begin.

Wat is dippen?

Dippen is er in verschillende vormen. De populairste vorm is op Facebook. De organisator plaats een bericht in een besloten groep met het product of prijs dat er te winnen is. Voor het aangeboden product of prijs (ook wel dip genoemd) kunnen andere leden van de groep lootjes kopen. De leden die een kans willen maken om de dip te winnen maken geld over naar de organisator veelal d.m.v. een tikkie. Zodra de organisator het bedrag dat hij of zij wilt ontvangen voor de dip is behaald, vindt de trekking plaats. De groepen zijn vaak niet van lange duren en veranderen regelmatig van naam. Het is dus lastig om een betrouwbare en eerlijke dipgroep te vinden op Facebook.

Dippen is verboden.

Alhoewel de kans groot is dat er wel betrouwbare en eerlijke dipgroepen op Facebook zijn, is het volgens de wet toch verboden. Een diploterij heeft namelijk alle kenmerken van een kansspel. De winnaar wordt bepaald zonder dat hij/zij hier invloed op heeft. Kansspelen mogen alleen aangeboden worden als er een vergunning voor is verleend. Het is belangrijk om te weten dat de KSA geen vergunningen verleend voor een diploterij als er sprake is van commercieel belang of persoonlijk gewin.

Waarschuwing voor dippen.

De KSA (Kansspelautoriteit) heeft een officiële waarschuwing op haar website geplaatst over het meedoen aan dippen. Er is geen toezicht mogelijk op diploterijen waardoor deelnemers niet verzekerd zijn van een eerlijk spel. Bij het organiseren evenals deelnemen aan een diploterij wordt de Wet op Kansspelen overtreden. De Kansspelautoriteit geeft het advies om een melding te maken wanneer u denkt te maken te hebben met een illegaal kansspel waaronder ook diploterijen vallen.

NOGP is opzoek naar een dipper.

Doet u wel eens mee met een diploterij op Facebook? Dan willen wij u graag een aantal vragen stellen betreft de eerlijkheid en persoonlijke ervaring met dippen. Indien gewenst kunt u anoniem onze vragen beantwoorden. Stuur ons een mail via ons contactformulier als onderwerp ‘Dipvragen’. Ook kunt u uw ervaring delen op ons forum.

Gokportaal is het hoofd-admin account van NOGP.net. Ook worden er via dit account casino-gerelateerde teksten geplaatst.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lost Password

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x