Rijk worden met gokken: Vergroot uw winst met kansberekening

Rijk worden met gokken

[tds_info]Aan dit artikel wordt nog gewerkt. Deze wordt zo snel mogelijk aangevuld met complete informatie.[/tds_info]

Rijk worden met gokken. U kunt het geluk noemen maar er zijn bepaalde gokspellen waarbij kansberekening een grote rol kan spelen. Zo zijn er professionele gokkers die op lange termijn alleen maar winst maken met sportweddenschappen. Quotenet plaatste in 2014 een bericht dat een man 40.000 euro netto per week verdiend met gokken. Dit deed hij door middel van pure kansspelberekening. De man in kwestie begon op zijn 16e al met professioneel gokken en had op zijn dertigste pas zijn eerste winstgevende project. De jaren daarna werd de man multimiljonair. Maar hoe doet u dit en hoe werkt het? Helaas is het niet voor iedereen weg gelegd om rijk te worden met gokken maar een kansberekening kan wel uw winkansen vergroten.

Wanneer u echt rijk wilt worden met gokken heeft u geduld nodig. Rijk worden met gokken kan alleen op lange termijn en dus vrijwel alleen bij sportweddenschappen en dan voornamelijk voetbal. Alle professionele gokkers plaatsen weddenschappen op voetbalwedstrijden omdat hier alle informatie van het verleden van bekend is. Uiteraard zijn de kansberekeningen ook mogelijk bij andere sporten. Hieronder zal ik wat voorbeelden geven van verschillende kansberekeningen.

Wedden met de Poissonverdeling

Dit is vrijwel de populairste methode om kansberekening toe te passen. De Poissonverdeling is ontwikkeld in 1838 en hiermee kunt u met een wiskundige formule uitrekenen hoe groot de kans is dat een club wint en hoe groot de kans is dat de club wint met een exacte uitslag. PSV scoort bij de Eredivisie van 2018 op moment van schrijven gemiddeld 2,518 doelpunt per wedstrijd. Hoe groot is de kans dat PSV vanavond scoort en wat is de kans dat ze er twee scoren? Of drie? Of misschien helemaal niet? Met de Possionverdeling kunnen we dit allemaal uitrekenen in percentages.

Hoe werkt het?

Wanneer we deze kansberekening gaan gebruiken moeten we de gemiddelde doelpunten per wedstrijd van beide teams uitrekenen. Morgen speelt PSV tegen VVV Venlo. Het gemiddelde aantal doelpunten van PSV hebben we daarnet uitgerekend. Dit hebben we gedaan door de volgende formule:

Totaal aantal doelpunten / aantal wedstrijden gespeeld

Dit doen we nu ook voor VVV Venlo. Deze club heeft 27 wedstrijden gespeeld en 31 doelpunten gescoord. Dit is dus 31 delen door 27. Dan komen we uit op een gemiddelde van 1,1 doelpunt per wedstrijd. U kunt nu al ongeveer inschatten welk team er morgen gaan winnen. Om nog zekerder te zijn van de zaak gaan we ook het aantal tegendoelpunten uitrekenen. Dit doen we op dezelfde manier:

Totaal aantal tegendoelpunten / aantal wedstrijden gespeeld

  • PSV komt op een gemiddelde doelpunten tegen van: 1,14
  • VVV Venlo komt op een gemiddelde doelpunten tegen van: 1,19

Wij gebruiken hier alleen de aantal gespeelde wedstrijden op dit moment in de eredivisie. Uw berekening zal beter kloppen wanneer u zoveel mogelijk wedstrijden uitrekent zodat de randomness factor (geluk & willekeur) een mindere rol hierin gaat spelen. Met deze cijfers kunnen we de aanvalskracht van beide ploegen uitrekenen.

Hoeveel goals gaat PSV maken?

  1. We nemen eerst het aantal gescoorde doelpunten van de Eindhovenaren van de laatst gespeelde wedstrijden in de Eredivisie van 2018 (33) en dit delen we dan door het aantal thuiswedstrijden (13). Dit is op moment van schrijven dus 33 delen door 13 is 2,538
  2. Nu gaan we de aanvalskracht bepalen door de waarde te delen door het totale gemiddelde van de tegendoelpunten van de club: 2,538 delen door 1,14 is 2,223

Nu gaan we de verdedigingskracht van VVV Venlo uitrekenen

  1. Hiervoor nemen we het totale aantal tegendoelpunten in uitwedstrijden (14) en dit delen we door het totale aantal uitwedstrijden (13). We delen nu dus 14 door 13 en dit is: 1,076.
  2. Nu delen we de waarde die we zojuist hebben uitgerekend door het aantal tegendoelpunten van de club: 1,076 : 1,19 is 0,904. Zoals u ziet is de verdediging van de Venlonaren niet heel sterk.

Met al het bovenstaande uitgerekend te hebben kunnen we uitrekenen hoeveel doelpunten VVV Venlo (waarschijnlijk) gaat maken. Het blijft pure kansberekening maar het is mogelijk:
Aanvalskracht PSV × Verdedigingskracht VVV Venlo × Gemiddeld aantal thuisgoals = Goals PSV

Bij deze wedstrijd kunnen we dus het volgende van PSV verwachten: 2,223 × 0,904 × 2,538 is 5,1 goals. Dit ronde we af naar beneden en PSV zal volgens onze berekening 5 doelpunten scoren deze wedstrijd.

Hoeveel goals gaat VVV Venlo maken?

Nu doen we precies hetzelfde alleen dan draaien we alles om. We gaan dus eerst de aanvalskracht van VVV Venlo uitrekenen

  1. Nu nemen we het aantal gescoorde doelpunten van VVV Venlo in uitwedstrijden van de Eredivisie 2018 (18) en delen dit door het aantal gespeelde uitwedstrijden (14). Op moment van schrijven delen we dus 18 door 14 en komen we uit op: 1,285.
  2. Nu gaan we de aanvalskracht bepalen van VVV Venlo door de bovenstaande waarde te delen door het algehele gemiddelde aantal uitdoelpunten van VVV Venlo. We delen dus 1,285 door 1,19 is 1,987.

Nu gaan we de verdedigingskracht van PSV uitrekenen:

  1. Hiervoor nemen we het aantal tegendoelpunten van PSV van de gespeelde thuiswedstrijden van de Eredivisie (8) en dit delen we door het aantal thuiswedstrijden (13). We delen hier dus 8 door 13 is 0,615
  2. Nu delen we deze waarde het gemiddelde aantal tegendoelpunten van PSV om de verdedigingskracht uit te rekenen 0,614 delen door 1,14 is 0,538

Met deze gegevens kunnen we weer dezelfde formule toepassen als dat we bij PSV hebben gedaan en kunnen we uitrekenen hoeveel doelpunten VVV Venlo waarschijnlijk gaat maken:

Aanvalskracht VVV Venlo × Verdedigingskracht PSV × Gemiddeld aantal uitdoelpunten = Doelpunten VVV Venlo

Wanneer we dit dus uitrekenen krijgen we: 1,987 × 0,538 × 1,285 is 1,373. VVV Venlo zal waarschijnlijk één doelpunt scoren tegen PSV. Volgens onze berekeningen zal de wedstrijd PSV tegen VVV Venlo dus eindigen in 5-1.

Mocht er iets niet duidelijk zijn of u wilt meer informatie neem dan contact met ons op of praat mee op ons forum

Gokportaal is het hoofd-admin account van NOGP.net. Ook worden er via dit account casino-gerelateerde teksten geplaatst.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lost Password

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x