Cryptomunt is geen kansspel

Cryptomunt is geen kansspel

Bitcoins, Litecoins, Ethereum en andere cryptomonten vallen niet in de aandachtscategorie van de Kanspelautoriteit. De Nederlandse Kanspelautoriteit heeft onderzoek gedaan naar de cryptomunten.

Hieruit concluderen ze dat cryptomunten geen kansspel is. Beleggen op cryptomunten mag dus gewoon legaal in Nederland. De reden van het onderzoek is gekomenomdat er vragen waren bij de toezichthouder van de Kansspelautoriteit.

De cryptomunten kunnen niet als online gokken worden gezien omdat de waarde van de cryptomunten tot stand komen door vraag en aanbod op de markt. In Artikel 1 van de Wet op kansspelen is uitgebreid uitgelegd wanneer iets gezien mag worden als kansspel. Wanneer er iets als kansspel gezien mag worden moet er een gelegenheid worden gegeven om ‘kans te maken op’ of ‘mee te dingen naar’ prijzen of premies. Bij een kanspel mogen spelers geen overwegend invloed hebben op de uiteindelijk uitslag. De aanwijzing van de winnaar is bij gokspellen door kansbepaling. De waarde van de cryptomunten stijgen of dalen door de vraag en aanbod op de markt en kan dus niet als kansspel worden gezien.

Gokportaal is het hoofd-admin account van NOGP.net. Ook worden er via dit account casino-gerelateerde teksten geplaatst.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] ook voor Nederlands Online Geldportaal brengen wij ook graag het laatste nieuws over de beurs en cryptomunten. De enorme stijging van de Ripple koers is begonnen op 18 september. De stijging komt mede doordat […]

Lost Password

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x